/ Vítá Vás OK Sedlčany
Doufáme, že se na stránkách budete jednoduše orientovat a naleznete vše potřebné.
/ Informace o oddílu
V této sekci se dozvíte něco o historii oddílu, organizaci a jeho úspěšných reprezentatech na poli rychlostní kanoistiky.
/ Dračí lodě
Tato sekce patří informacím o místním týmu
dračích lodí - PRŮTRŽ DRAČEN.
/

Zimní soustředění 2014

Zimní soustředění 2014
14. 1. 2014 9:05:29

Nový rok 2014 jsme uvítali zimním soustředěním v Příchovicích. Soustředění proběhlo od 8. - 12. 1. 2014, tedy také v termínu, ve kterém měla proběhnout vyhlášená Jizerská padesátka. Ta však byla vzhledem k bídným sněhovým podmínkám zrušena. My však malý kousek sněhu, který v okolí zbyl, našli - stal naším tréninkovým hrištěm.



Zdá se, že zimy se mění a stejně jako minulý rok jsme vyráželi na zimní soustředění s obavou vidiny zelených plání, bahnitých horských cest namísto představ o metrech sněhu a širokých upravených běžeckých trasách. Napětí provázelo celý středeční příjezd, neboť ani ve vsi Příchovic se podmínky pro běžkování nezdály přívětivé. My však nezaháleli a objevili nedaleko Příchovic cca 6 km zasněžené a upravené lesní cesty. Maximálně jsme tak využili běžkařské soustředění a smůlu v podobě opakovaných nepříznivých podmínek převrátili v náš prospěch.

 

Žáci a starší zdokonalovali jak své bruslařské schopnosti, tak i kondiční přípravu - najeli přibližně 120 kilometrů. Benjamínci se terpve běžskařským dovednostem učili, avšak položila slušné základy a i ti nejmenší se v závěru ukázali jako schopní lyžaři. Své síly mezi sebou změřili malými oddílovými závody o perníkovou placku.

 

Celé soustředění proběhlo bez jedinného úrazu. Troufám si tvrdit, že si přišli všichni na své, jak na trénink, tak na zábavu. Doufejme jen, že příští rok nám sněhové podmínky budou přát více a využijeme těch možností, které při ideálních podmínkách oblast Jizerkých hor u Příchovic nabízí.

 



autor: T.K.
« Zpět na všechny aktuality