/ Vítá Vás OK Sedlčany
Doufáme, že se na stránkách budete jednoduše orientovat a naleznete vše potřebné.
/ Informace o oddílu
V této sekci se dozvíte něco o historii oddílu, organizaci a jeho úspěšných reprezentatech na poli rychlostní kanoistiky.
/ Dračí lodě
Tato sekce patří informacím o místním týmu
dračích lodí - PRŮTRŽ DRAČEN.
/

Dračí Popel 2014

Dračí Popel 2014
29. 3. 2014 9:29:36

Zdar draci a dračky, tak je to tu. Konec zimy, která ani pořádně nezačala a náš start do již třetího ročníku dračích klání pod názvem Dragon boat Grand Prix. První představení posádky v tmavě modrých dresech proběhlo v Praze na loděnici Kvasu. Dopoledne se odjezdily závody na rychlostních kánoích a kajacích a odpoledne už patřilo podstatně větším plavidlům. Počasí bylo na březen nezvykle slunné a teplé, ale teplota Vltavy napovídala, že toto počasí netrvá dlouho.



K samotným závodům dračích lodí. Závodilo se dvakrát na kvasáckou míli (tedy start na kvasu, obrátka kolem pravého pilíře Barandovského mostu a zpět na kvas). První jízda byla rozjížďka, kde pouze vítěz postoupil do finále A a zbytek finále byl doplněn dle nejlepších časů. Na první závody to byla řádná porce metrů, ale to nás nijak neděsilo jelikož jsme zde startovali oproti jiným závodům v dost kvalitní a hlavně plné sestavě.

 

Náhodný los nám určil jízdu číslo dvě, kde se nám jako největší soupeř jevila domácí posádka Pražského výběru a jeho přátel (i když teda žádný nemá). hned od startu se předpověď naplnila a naše posádka společně s Pražáky odskočila. Až k obrátce se jela vyrovnaná jízda. Zde pak přišlo opět chvilka pro našeho čaroděje Sekyho a ten zas vyšíval. z obrátky jsme vyjížděli s náskokem díky podjetí a rychlejšímu výjezdu. Náš náskok jsme již vcelku s přehledem uhájili až do cíle. Postup z prvního místa byl náš.


Mezeru mezi rozjížďkou a finále trávil většina posádky klábosením s kelímkem v ruce. Čas finále A, které se jelo PAK po finále B se nemilosrdně přiblížil a my usedali k prvním letošním bojům o cenné kovy. Předpoklad byl takový že k naší dvojici nejrychlejších z rozjížďky se přidá ještě posádka Hradeckého Stratosu. Opět se tak stalo. Ale bohužel naše bárka byla stavěna na lehčí váhy a začli jsme v postartovním vlnobití nabírat vodu předkem lodi a dokonce hrozilo její potopení. Sedlčanští draci museli odstoupit ze závodu. Loď jsme tak tak dopravili k platu. Naše první letošní představení bohužel skončilo smůlou. Jediné co nás mrzelo, bylo že jsme nemohli dokončit hezky rozjetý závod. Ale nevadí a příště to bude stoprocentně lepší.

 

 

Důležité je, že všichni si závody užili a podvečerní vyhlášení a after party udělala nádhernou tečku za vydařenými závody (z pořadatelského hlediska). Holt nás potkala kapka smůly, tak teď jen doufat, že máme pro letošek vybráno a už bude jen líp. Tak s podobnou účastí ve Štětí, dojedem si pro štěstí.                                   boží

Sportu Zdar a Průtrži zvláště!

 

Pája

 

P.S. Máme nové mikiny!



autor: Pája
« Zpět na rubriku "Dračí lodě"