/ Vítá Vás OK Sedlčany
Doufáme, že se na stránkách budete jednoduše orientovat a naleznete vše potřebné.
/ Informace o oddílu
V této sekci se dozvíte něco o historii oddílu, organizaci a jeho úspěšných reprezentatech na poli rychlostní kanoistiky.
/ Dračí lodě
Tato sekce patří informacím o místním týmu
dračích lodí - PRŮTRŽ DRAČEN.
/

Štětí Grand Prix 2014

Štětí Grand Prix 2014
12. 5. 2014 23:10:33

Zdar draci a drakyně, tak se Vám zase hlásím z menšího bojiště dračích lodí. Již potřetí ze Štětí. Po trochu smolném Popelu v silné sestavě se naše posádka bila na Labi o body do seriálu závodů GP.



Počasí nebylo vyloženě slunečnné, ale zimou se nikdo netřásl. Většina z nás se už ale třásla na závodění a jelikož nás bylo celých dvanáct, přemýšleli jsme že náši posádku rozpustíme mezi ostatní týmy. Naštěstí k tomu ale nedošlo a Průtrž se bila o body v slabší sestavě doplňovaná ostatními týmy. Ale nebyli jsme jediný kdo měl problém z účastí a proto pár z nás vyplňovalo ostatní posádky. Někteří nás si naložili řádnou porci celých devíti dvoustovek v závodním tempu za různé týmy. A byli i tací co si střihli dva kiláčky (asi je to fakt baví).

 

Výsledky nebyly nijak oslnivé, ale dlužno podotknout, že konkurence zde byla asi nejsilnější za poslední tři roky. Naše doplněná posádka na dvoustovce urvala nic moc šesté místo a z toho důvodu padlo rozhodnutí ject kilák pouze ve čtrnácti lidech. Bohužel jsme trošku zmršili start a dostali jsme darem 5 trestných vteřin. Ale loď krásně šlapala a odsejpala, bo většina z posádky když má prostor tak se dobře vytáhne. No zhodnocení v cíli? Super závod pokaženej penalizací. Na medajle by jsme sice nedosáhli ale bez pěti trestných by na nás zbylo čtvrté místo, takto jsme se museli spokojit s obhajobou šestky.

 

Co k tomu říct? Snad jen že letošní kupení smůly snad konečně protrhnem na Lipně. Naše oblíbené závody s obhajobou mohutné dračí hlavy proběhnou již za týden, tak snad se to povede.

 

Jinak po závodech proběhlo docela kvalitní soustředění se sobotním tmelením týmu. Tak snad to k něčemu bude, Praha a G4 se nezadržitelně blíží a tam půjde už o víc.

 

Sportu zdar a Průtrži zvláště

 

Pája



autor: Pája
« Zpět na rubriku "Dračí lodě"